top of page

Moravský kras 2020 - Kemp Relaxa (Sloup)

Aktualizováno: 20. 4.

Moravský kras je fascinující krasová oblast na Moravě, známá svými úchvatnými jeskynními systémy a krásnými přírodními scenériemi. Jedním z nejvýznamnějších turistických cílů v této oblasti je Sloupsko-šošůvské jeskynní systémy, které zahrnují Sloupskou a Balcárskou jeskyni.

Sloup

Sloup v Moravském krasu je malebná vesnička, která je vstupní branou k jeskyním a dalším přírodním zajímavostem.

Sloup v Moravském krasu není jen o historii a jeskyních, ale také o lezení. Skalní útvary okolo vesnice přitahují lezce z celé republiky. Své si zde najdou jak začátečníci, tak i zkušení lezci, kteří hledají výzvy na obtížnějších trasách. Sloup je prostě rájem pro skalní lezce a je super se tam s rodinou při pěkném počasí zastavit a chvíli koukat, jak přelézají krásné cesty, které jsou vidět přímo z louky u skal a přilehlé cesty.

Punkevní Žleb

Výlet ze Sloupu do Skalního mlýna Punkevním Žlebem je jedinečný zážitek pro milovníky přírody a dobrodružství. Po začátku ve Sloupě se vydáte po turistické stezce směrem k Punkevnímu Žlebu, který je jedním z nejmalebnějších údolí Moravského krasu.

Cestou budete obklopeni úchvatnými skalními útvary, zelenými lesy a průzračnými potůčky. Po příjemné procházce se dostanete ke vstupu do Skalního mlýna Punkevního Žlebu, který je jednou z nejznámějších jeskynních komplexů v této oblasti.

Prohlídka jeskyně je nezapomenutelným zážitkem, kdy projdete podzemními chodbami, obdivujete krásné krápníkové útvary a pozorujete podzemní řeky a jezera. Pokračujte svou cestou přes úchvatné skalní soutěsky až k výstupu z jeskyně, kde vás čeká nádherný výhled na okolní krajinu.

Celý výlet ze Sloupu do Skalního mlýna Punkevním Žlebem je skvělým způsobem, jak prozkoumat krásy Moravského krasu a zažít jedinečné dobrodružství v srdci české přírody.



 

13 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page